Het Serafino Strijktrio is opgericht in 2010 door drie gelijkgestemde musici die de passie voor deze bezetting en het daarvoor geschreven repertoire delen. Op vele Nederlandse en enkele buitenlandse podia zijn ze te beluisteren geweest; hun optredens werden met groot enthousiasme ontvangen.

Enkele quotes uit de Nederlandse pers:

“Top musici.. Homogeniteit in samenklank en vol overtuiging..”
“Vanaf de eerste streken zette het Serafino Strijktrio hun stempel.. “
“Stuwend, expressief werkten zij zich vakkundig door de partituur..”
“Liefde voor de muziek, vanuit je ziel spelen, geen kapsones, warmte, spelen met kleur, bescheiden, beheerst, eerlijk, niet imponeren,
maar behagen….Heerlijk.”

Natalia Gabunia (viool), Naomi Peters (altviool) en Timora Rosler (cello).

 

Natalia Gabunia, viool

Violiste Natalia Gabunia werd geboren in Tbilisi (Georgië) in een familie met een brede muzikale traditie. Haar vader Nodar Gabunia was een beroemd pianist en componist, opgeleid door Khachaturian, Sjostakovitcj en Goldenweiser.

Ze heeft een rijke ervaring als soliste en kamermusicus, reeds op 12-jarige leeftijd speelde zij Mendelssohn Vioolconcert met het Nationale Orkest van Georgië. Zij deelde als solist het podium met Vadim Repin, Nelson Goerner, Maurice Bourgue, Nino Gvetadze en echtgenoot Wouter Vossen.

Na haar masterdiploma bij Philippe Hirshhorn, maakte zij deel uit van het Radio Filhrmonisch Orkest tot 2013.

In 2013 besloot zij om het orkest te verlaten teneinde solo- en kamermuziekoptredens te combineren met haar lang gekoesterde wens om meer te gaan lesgeven. Zij was verbonden aan het Conservatoire Royal de Liège, het Fontys Conservatorium en Young Talent Academy in Tbilisi. Inmiddels heeft Natalia een bloeiende privépraktijk als viooldocente opgebouwd in Amsterdam.

Natalia maakte verschillende CD’s. Haar opnames zijn te bekijken en te luisteren op haar eigen Youtubekanaal.

 

Naomi Peters, altviool

Naomi Peters studeerde in 1995 cum laude af bij Lex Korff de Gidts aan het Conservatorium in haar geboortestad Utrecht. Ze vervolgde haar studie in Amsterdam bij István Párkányi. Charles-André Linale en Herman Krebbers waren andere belangrijke en inspirerende leraren, en voor kamermuziek Milan Skampa, Györgi Ligeti en het Altenberg Trio Wien.
Tijdens haar studie heeft ze als soliste vioolconcerten gespeeld met verschillende orkesten, zoals het Utrechts Studenten Concert, het Nederlands Studenten Kamerorkest.
Van 2008-2012 was zij aanvoerder tweede violen van Holland Symfonia.
In 2014 is zij benoemd tot solo altvioliste van Het Balletorkest te Amsterdam. Dit orkest is de vaste partner van Het Nationaal Ballet en het Nederlands Dans Theater. Zij combineert deze baan met tournees over de hele wereld met het Mahler Chamber Orchestra, waar zij als violiste vast lid van is sinds 2001. Dit door Claudio Abbado opgerichte kamerorkest bestaat uit 45 musici die vanuit 20 verschillende landen samenkomen voor speciale concerttournees. De orkestklank karakteriseert zich door de kamermuziek stijl van samenspel tussen onafhankelijke muzikale persoonlijkheden. Het kamerorkest heeft vaste artistieke partners zoals de pianiste Mitsuko Uchida, de violist Pekka Kuusisto en de dirigent Daniele Gatti; maar het orkest speelt ook regelmatig zonder dirigent. Het repertoire strekt zich uit van de Weense Klassieken en vroeg Romantiek tot hedendaagse werken en wereld premières.
Naast haar werk in orkesten, heeft Naomi een grote passie voor kamermuziek. Als lid van het Delos Ensemble, waaraan in 2000 de Vriendenkrans van het Concertgebouw is toegekend, heeft ze concerten in heel Nederland gespeeld en maakte ze bijzondere tournees in het Midden Oosten en in Bosnia-Herzegovina.
Van 2004-2016 was zij primarius van het Jenufa Kwartet, waarmee ze regelmatig heeft opgetreden met klassiek en romantisch repertoire en daarnaast ook direct heeft samengewerkt met componisten om hedendaagse Nederlandse werken uit te voeren. Hans Kox droeg zijn derde en laatste strijkkwartet op aan het Jenufa kwartet.
Ze woont in Amsterdam met haar man en twee kinderen.

 

Timora Rosler, cello

De Israëlische/Nederlandse celliste Timora Rosler won in 1996 de eerste prijs op de Stuttgart International Cello Competition. In 1997 werd haar de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam uitgereikt.
Een jaar later won ze een speciale prijs voor haar interpretatie op de XI. International Bach Competition in Leipzig. Verder won ze de hoogste prijs op de Caltanisetta International Duo Chamber Music Competition in Italië in 1996 samen met haar vaste pianiste Klára Würtz, de Concerto Competition van het Aspen Music Festival in de Verenigde Staten en het Clairmont Competition in Israël.

Timora heeft haar diploma behaald aan de Universiteit van Yale, waar ze lessen volgde bij Aldo Parisot. Ze is afgestudeerd als Uitvoerend Musicus bij Dmitri Ferschtman aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze nam deel aan masterclasses met Janos Starker, Heinrich Schiff, Boris Pergamenschikov, Anner Bijlsma, Lynn Harell en Daniel Shafran.

Ze speelde op talloze muziekfestivals, zoals Ravinia, Aspen, Banff Centre for the Arts, Cello Biënnale Amsterdam, Manchester Cello Festival, International Musicians Seminar in Prussia Cove (Engeland), Francigena International Art Festival, Holland Music Sessions, Pro Festival in Rolandseck (Duitsland), Cello Festival Zutphen en de Maurice Ravel Summer Academy in Frankrijk. Ze heeft ook deelgenomen aan de Gaia Kamermuziek Festival in Thun.

Timora was te horen tijdens Concerten in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Argentinië en Israël. Als soliste trad ze op met verschillende orkesten, zoals Vlaamse Radio Orkest (o.l.v. Martyn Brabbins), Philharmonia of the Nations (o.l.v. Justus Frants), Janácek Philharmonic, Grazioso Chamber Orchestra of the Hungarian National Philharmonic, Slowaaks Sinfonietta, Donetsk Philharmonic, National Symphony of Ukraine, Israel Sinfonietta Beer-Sheva, Haifa Symphony Orchestra, Camerata Antonio Lucio en Eastern Connecticut Symphony Orchestra.
Met het Orquesta de Cámara Mayo uit Buenos Aires heeft zij een uigebreide tournee door Nederland (o.a. Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw) en Argentinië gemaakt, met werken van Piazzolla. Hiervan is ook een TV- en CD-registratie gemaakt. Verder heeft Timora opnamen gemaakt voor de Israëlische, Hongaarse, Duitse, Nederlandse en Amerikaanse radio.

Zij heeft diverse cd-opnames op haar naam staan, meest recente: Beethoven- alle werken voor cello & piano samen met pianiste Klara Würtz, uitgebracht door Brilliant Classics.

Timora is hoofdvakdocente aan het Conservatorium van Utrecht. Ze heeft masterclasses o.a. gegeven tijdens de International Conservatoire Week in St. Petersburg in Rusland, Forum Muzikae in Madrid, Francigena International Festival, International Cello Congress & Festival in Israel, Cellofestival Dordrecht, Utrecht String Academy in St. Vallerin in Frankrijk, Strings Winter Academy Davos in Zwitserland en Instituto Bellini in Italië.

Ze maakte deel uit van de jury tijdens de IX. Aram Khachaturian International Cello Competition in Armenië, America-Israel Cultural Foundation, het Britten Cello Concours en het Prinses Christina Concours.

Timora bespeelt een Thomas Dodd cello uit 1800.